Google+ Followers

Madu Herba As Syifa Health

Madu Herba As Syifa Health

Produk Makanan Sunnah Terbaik dari As-Syifa Health

Produk Makanan Sunnah Terbaik dari As-Syifa Health

QASEH GOLD dan lain-lain Produk Terbaik dari Ana Edar Marketing

QASEH GOLD dan lain-lain Produk Terbaik dari Ana Edar Marketing

Ikhtiar yang Pertama apabila sakit


[Ikhtiar yang Pertama apabila sakit]
Ada seorang doktor cuba buka klinik/rumah rawatan di Madinah/Mekah.
Selama 6 bulan dia buka tiada seorang pesakit pun yang datang untuk dapatkan rawatan dengannya.
Jadi dia pelik. Org org di sini tidak pernah sakitkah?

Akhirnya dia jumpa jawapannya.
Bila mana saja kami sakit.
Perkara yg pertama kami akan buat ialah solat dua rakaat dan memohon kesihatan dari Allah.
Insyaallah sembuh dengan izin dan kasih sayang Allah.

Kalau tak sembuh pergi pada cara kedua.
Iaitu baca Al Fatihah 7 kali tiup pada air dan minum.
Dan alhamdulillah kami akan sihat.

Tapi kalau kami tidak sihat juga.
Kami akan pergi pada cara yg ketiga
Iaitu bersedekah.
Bersedekah dengan niat pahalanya di jadikan asbab penyembuh sakit tu.
Dan insyaallah akan sembuh.

Kalau tidak sembuh kami akan pergi pada cara yg keempat
Yaitu solat taubat dan istighfar.
Sebab Nabi saw beritahu sakit ni salah satu asbab pengampunan dosa.
Jadi kena banyak istighfar dan taubat.

Kalau tak sembuh jugak baru pergi pada a'lam
yg ke lima.
Iaitu madu dan habbatussauda.

Dan yg keenam yaitu tumbuhan dari bumi yaitu seperti bawang putih, zaitun, halia dan lain-lain.
Dan alhamdulillah la haula wa la quwwata illa billah.
Disini kami pasti dan pasti akan sembuh tanpa pergi pada cara ketujuh yaitu tabib/doktor/ubat.

Wallahu a'lam

MADU MINT Penghilang BATUK tanpa Alkohol



Mengapa Madu Mint Cap Raja Batuk lebih baik dari ubat batuk biasa?

Ramai yang bertanya saya macam mana Madu Mint Cap Raja Batuk dari bahan herba Melayu ini lebih baik dari ubat batuk sedia ada, baik alkohol atau non-alkohol, baik di Timur maupun di Barat? 
"Saya minum sekali saja tekak dah pulih", Su Klang
"Batuk kahak Makngah dah tak ada!", Mak ngah, Telok Panglima Garang
"Kakak nak order 1 karton lah. Utk stok di rumah", ila, Banting 
Ada 5 hal yang harus diperhatikan dalam memilih kaedah pengubatan:
(1) Utamakan Penawar dari Bahan Makanan

"Jika makanan boleh menyembuhkan, jangan beralih ke ubat-ubatan; Jika ubatan yang ringkas boleh menyembuhkan, jangan beralih ke ubatan yang kompleks (tinggi kesan sampingan)" - Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah 
Madu Mint dihasilkan dari ramuan makanan tempatan yang mempunyai manfaat farmakologi seperti antitusif, ekspektoran, antiinflammasi,antiemetic, antibakteria, antispasmolitik, analgesik dan antioksidan. 
Manfaat dari bahan makanan herba ini sangat mustahil utk diperolehi dalam ubat batuk sintesis kimiawi yang biasanya akan diberikan secara terpisah-pisah (polifarmasi) dan mahal.
Zingiberis Officinalae Rhizoma (Halia)
Thymi Folium (Daun mint)     
Zingiberis Aromatici Rhizoma (Halia wangi)
Piper Bettle Folium (Daun sirih)               
Foeniculi Fructus (Jintan)   
Alpinia Purpurata Rhizoma (Lengkuas)   
Amomi Fructus (Buah pelaga)   
Cinnamomum Burmannii Cortex (Kayu manis)

(2) Manfaat Farmakologi Madu Mint
3) Mekanisme Kerja (Mechanism of Action)
(3) Cara penyediaanBahan Madu Mint dihasilkan dengan teknik ekstraksi air (water extraction) menggantikan teknik ekstraksi alkohol (konvensional). Kemudian bahan ekstraksi diikat oleh bahan simplisia herba sebelum dikeringkan di dalam oven.

Kemudian, dicampurkan dengan larutan madu asli bagi mengekalkan khasiat dan awet secara semulajadi selama 2 tahun.

(4) Perbandingan Ilmiah Antara Madu Mint dengan Ubat Batuk Biasa

Madu Mint tidak hanya bersifat simptomatik (menghilangkan gejala) seperti pereda batuk biasa tetapi merawat hingga ke akar dan punca penyakit. Diibaratkan kalau menembak musuh (penyakit) bukan dengan pistol tapi dengan machine gun!
(5) Perbandingan Harga

1. Biaya pengubatan kanak-kanak di sebuah klinik swasta untuk mengubati masalah demam, batuk dan selsema memerlukan biaya RM50 - RM70

Pengubatan Quadmeds: Cukup sebotol Madu Mint (RM9.90) utk meredakan selsema/batuk dan Madu Abiotik (RM12.90) untuk membunuh kuman penyebab demam. Secara natural saja.

2. Jika anak di diagnos oleh doktor mengidap jangkitan paru-paru atau TB, harus berubat selama enam bulan. Biasanya ubat tersebut ada yang berwarna merah, dan menyebabkan buang air kecil berwarna merah. Memerlukan biaya ratusan bahkan ribuan ringgit

Pengubatan Quadmeds: Cukup Madu Mint (RM9.90), Madu Abiotik (RM12.90) dan Madu Habbat (RM15) sahaja selama beberapa hari yg disyorkan oleh doktor/terapis Quadmeds

------------------------------------------
Harga sebotol Madu Mint Cap Raja batuk 60ml: RM9.90
Postage: RM6.36
Pembelian diatas RM100 akan dikecualikan dari biaya postage. Order boleh digabung dengan produk Quadmeds yang lain.

Dewasa: 3 x 2 sudu makan
Kanak-Kanak: 3 x 1 sudu makan

ANTARA BANYAK TESTIMONI PENGGUNA. 

"Ganti ubat batuk alkohol Anda dengan Madu Mint"

SENARAI PRODUK MADU QUADMEDS
 


ShoutMix chat widget

My Followers